logo blokker

Gooi het speelgoed maar aan de kant, Pokemon Go is hier!

Je kan het de afgelopen weken niet gemist hebben. Het spel Pokemon Go is gelanceerd. Vooralsnog is het spel officieel alleen in onder andere de Verenigde Staten en Australië geïntroduceerd. De officiële Pokemon Go Nederland is nog niet beschikbaar. Toch zijn er al flink wat kinderen en volwassenen die de App al wel op hun telefoon hebben staan. Dat komt omdat er een aantal manieren online staan die dit wel mogelijk maken. Zo kunnen Android gebruikers al een APK bestand downloaden en op hun telefoon installeren. iPhone gebruikers kunnen een Apple account aanmaken en kunnen kiezen voor een land als Nieuw Zeeland. Omdat Pokemon Go daar al wel beschikbaar is, is het mogelijk om de app ook alvast in Nederland te downloaden.

Waarom is Pokemon Go nu al zo’n succes?

Het succes van Pokemon Go heeft ongetwijfeld te maken met de nostalgie en de manier van spelen. Veel volwassenen zijn opgegroeid met de welbekende Pokemon serie op televisie, en al het speelgoed en gekkigheid dat daar destijds bij kwam kijken. Het is natuurlijk geweldig om dankzij een app als deze even weer terug te gaan naar die tijd. Een andere belangrijke reden voor het succes van Pokemon Go is dat het vernieuwend is. Je kunt namelijk echt de straat op, en echt Pokemons vinden bij jou in de buurt. Deze kun je vangen, trainen, ontwikkelen om uiteindelijk een betere speler te worden. Ook kun je samenwerken, en met andere spelers een “monument” verdedigen. Deze monumenten zijn in het écht ook belangrijke plaatsen. Denk aan een museum of station.

Kan ik Pokemon Gol alvast downloaden in Nederland?

Zoals genoemd, het spel is eigenlijk niet niet gelanceerd in Nederland. Dat komt door de enorme populariteit in de andere landen. De servers van de ontwikkelaar kunnen dit nauwelijks aan. Daarom wordt er vooralsnog even gewacht met het lanceren van de app in Nederland. Zoals hierboven te lezen is, zijn er wel een aantal manieren om toch alvast te spelen. Android gebruikers kunnen een APK-bestanje downloaden, en iPhone gebruikers kunnen een nieuw Apple account aanmaken met als land Nieuw Zeeland. Op de pagina Pokémon Go voor Android vind je meer informatie over de eerst genoemde optie. Heb je een iPhone of iPad? Dan kun je terecht op de pagina Pokémon Go voor iOS voor uitvoerige informatie. Houd er rekening mee dat het downloaden van het spel via een niet-officiële weg altijd op eigen risico is.