logo blokker

Wat je moet weten over LEGO en DUPLO speelgoed

LEGO en DUPLO speelgoed zijn twee veel gebruikte merken die kinderen over de hele wereld vermaken. Het is een klassiek educatief speelgoed dat al decennia populair is, en het aanbod van LEGO-stukken wordt steeds groter. Denk dan bijvoorbeeld aan Lego en Duplo wegenplaten. In dit artikel leer je meer over wat LEGO en DUPLO precies inhouden, de voordelen ervan voor kinderen, hun bijzondere eigenschappen en waar je ze kunt vinden. Lees daarom zeker verder om erachter te komen wat dit populaire educatieve speelgoed allemaal te bieden heeft.

Wat LEGO en DUPLO speelgoed precies is

In de eerste plaats is het zaak om te begrijpen wat LEGO en DUPLO precies zijn. Beide merken bestaan uit steenvormige plastic bouwstenen die kunnen worden gecombineerd om verschillende dingen te maken of constructies te bouwen. De Lego-bouwstenen zijn hierbij veel kleiner dan de DUPLO-stenen, waardoor ze geschikt zijn voor meer complexe bouwwerken. Daarom worden LEGO-stenen doorgaans aangeraden voor kinderen vanaf 5 jaar, terwijl DUPLO-stenen meestal geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar.

De voordelen van dit speelgoed

Er zijn talloze voordelen waarmee LEGO en DUPLO in verband worden gebracht. Ten eerste is het een leuke manier voor kinderen om hun creativiteit te ontwikkelen. Door te spelen met deze bouwstenen, kunnen kinderen nieuwe dingen leren over de principes van het bouwen en ook hun logische denkvermogen vergroten. Daarnaast stimuleert dit speelgoed ook het samenwerken en het delen van ideeën, wat ook weer goed is voor hun sociale vaardigheden.

Wat de eigenschappen zijn van deze speelgoedmerken

Zowel LEGO als DUPLO hebben verschillende eigenschappen waardoor ze zo populair zijn bij kinderen. Zo is dit soort speelgoed stevig en duurzaam, waardoor het vrijwel onmogelijk is om de bouwstenen stuk te maken. Daarnaast kunnen alle steentjes met elkaar worden verbonden, waardoor kinderen de gekste creaties kunnen bouwen. Tenslotte is er ook een breed scala aan themasets om uit te kiezen, variërend van filmthema’s tot stedenbouw en meer.

Goede plekken om dit speelgoed aan te schaffen

Als je op zoek bent naar LEGO en DUPLO speelgoed, zijn er een aantal plekken waar je het kunt kopen. De meest voor de hand liggende optie is om naar een speelgoedwinkel of een gespecialiseerde LEGO-winkel te gaan. Een andere mogelijkheid is om online naar speelgoedwinkels te zoeken zoals Uniblocks.nl, waar je vaak korting kunt krijgen op de prijs en daardoor de beste deal zult vinden.