logo blokker

Baby’s kleding, wat heb ik nodig?

Je baby’s kleding is voor veel ouders, zeker voor de Mama’s onder ons, een manier om je baby te verwennen en jezelf! Niks zo leuk als vertederend naar je kleine meisje kijken terwijl ze rondkruipt in een schattig jurkje of zien hoe je stoere bink zich omdraait in zijn hippe skinny jeans. Je kunt kleertjes blijven kopen. En als je niet uitkijkt gaat er zo een stapel kleding ongedragen op de “te klein” stapel. Dat is hartstikke zonde. Hoe zorg je er nu voor dat je in elke periode hebt wat je nodig hebt, je toch lekker kunt uitleven bij het shoppen en geen kleding meer ongedragen in een zak verdwijnt? Met deze tips lukt dat!

Zorg voor een basis outfit

Baby’s kleding past zeker de eerste maanden, maar heel kort. Voor je het weet is je kleintje er alweer uitgegroeid. Het is handig als je bij elke leeftijd een basis outfit hebt waarmee je vooruit kunt. En daarbij is wat extra voorraad altijd handig voor als je baby ziek is en zich bevuilt of als er ongelukjes gebeuren. Met een basisoutfit heb je altijd genoeg kleertjes, ook als je niet elke dag wilt wassen. In de basis uitrusting heb je 6 – 9 rompertjes, 3 – 4 broeken, 6 – 9 shirts, 2 -3 vestjes, 2 pakjes, 5 paar sokken. Daarbij kun je natuurlijk de basis verder aanvullen met andere leuke items zoals jurkjes, rokjes, leggings en maillots naar eigen smaak.

Koop baby’s kleding in verschillende maten

Het is verleidelijk om veel kleertjes te kopen. Als je je daarin lekker wilt uitleven, koop dan kleding in verschillende maten. Dan kun je lekker naar hartenlust shoppen en heb je altijd wat liggen als je kindje ineens uit zijn/haar maat gegroeid is. Hou wel rekening met het seizoen als je grotere maten koopt.

Koop niet te ver vooruit

Het is handig om in allerlei babymaten voorraad baby’s kleding te hebben. Dan hoef je nooit ineens op zoek naar nieuwe kleertjes. Het is ook leuk als je baby weer en een nieuwe maat kleren past. Zo zie je hoe snel je mannetje of je meisje groeit. Als je grotere maten koopt, koop dan niet te ver vooruit. Kleding een jaar vooruit kopen kan tot teleurstellingen leiden als je baby ineens een groeispurt krijgt of juist even wat minder hard groeit. Dan kan het zijn dat de nieuwe kleding alsnog ongedragen in een zak verdwijnt.

Babykleertjes & Kinderkleding – Schattige Babykleertjes

Koop baby’s kleding die te mixen en matchen is

Let bij de aankoop van de kleding erop dat je makkelijk kunt mixen en verschillende stijlen kunt matchen. Combineer effen kleuren met vrolijke prints bijvoorbeeld. Als je basis baby’s kleding makkelijk te combineren is, creëer je elke keer een stoere of juist schattige outfit voor je kleintje door de basis items op te fleuren met een item vol kleur. Net als bij je eigen outfit kun je ook prima een stoer jeansjack combineren met een stijlvolle jurk of broek. Hoe meer de kleding te matchen is hoe meer combinaties je maakt met een beperkt aantal kledingstukken.