logo blokker

De beste banden voor je auto

Uw voertuig heeft tractie nodig om te accelereren, efficiënt te remmen en de controle te behouden tijdens het sturen. Om die dingen goed te doen, moet je goede banden op je voertuig hebben.

Er zijn honderden verschillende bandenmaten, modellen en ontwerpen gemaakt van tientallen bandenfabrikanten. Het kiezen van een band die geschikt is voor uw voertuig kan een moeilijke en verwarrende beslissing zijn. Voor advies neem gerust contact op met JD Banden en Velgen. Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het nemen van uw beslissing, waaronder:

  • Merk
  • Begroting
  • Kwaliteit van de band
  • Bandenmaat
  • Gebruik van banden

U kunt de juiste band voor uw voertuig selecteren aan de hand van de volgende richtlijnen.

In sommige gevallen is het zinvol om slechts één band te vervangen, maar banden worden meestal per paar of per set van vier vervangen. Door te beslissen hoeveel banden u moet kopen, kunt u bepalen welke de beste voor u zijn.

Bepaal hoeveel banden duidelijke defecten hebben. Als uw banden nieuw of bijna nieuw zijn en u een storing ervaart op één band die niet kan worden gerepareerd, is het misschien prima om slechts één band te vervangen.

Dit geldt voor een band met een lekke band die niet kan worden gerepareerd, zelfs niet als de band nieuw of bijna nieuw is.

Als u slechts één band vervangt, match deze dan met hetzelfde merk, model en maat als de rest van uw bandenset, of in ieder geval met de band op dezelfde as.

 Waarschuwing: het gebruik van een niet-overeenkomende band op dezelfde as kan tractieproblemen veroorzaken, aangezien de ene band anders presteert dan de andere.

Zoek per paar naar overmatige slijtage. Als u een paar banden heeft die overmatig slijten en moeten worden vervangen terwijl de andere twee banden nog in goede staat zijn, kunt u alleen het versleten paar banden vervangen.