logo blokker

Koopgids Pauw Verkleedkleding

Wat is een Pauw?

Een pauw is een grote, mooi gekleurde vogel, die hoort bij de fazanten. Ze hebben een grote verenkraag, een kleurrijke staart en een rode snavel. Bovendien maken de pauwen geluiden die klinken als ‘pauw’, wat de naam verklaart.

Waarom kinderen het leuk vinden zich te verkleden als Pauw?

Pauwen zijn prachtige dieren, met hun felgekleurde verenkleed. Kinderen vinden het leuk om zich te verkleden als pauw, omdat ze dan net zo mooi kunnen zijn als deze dieren. Het verkleden als pauw kan ook een leuke manier zijn om een verhaal te vertellen, bijvoorbeeld over een prinses die verliefd wordt op een pauw.

Tips bij het aanschaffen van Pauw verkleedkleding

Kies de juiste maat

Kies de verkleedkleding in de juiste maat, zodat je kind er lekker in kan bewegen. Als je twijfelt over de maat, kun je het beste even meten.

Kies voor kwaliteit

Kies voor goede kwaliteit materialen. Kijk bijvoorbeeld naar de stiksels, de stof en de afwerking. Goede kwaliteit verkleedkleding ziet er niet alleen mooi uit, maar gaat ook langer mee.

Gebruik accessoires

Om het pauw verkleedkostuum compleet te maken, kun je er een of meerdere accessoires bij kopen. Denk bijvoorbeeld aan een kroon, een scepter of een paar vleugels.

Bekijk ook onze tips voor Koala verkleedkleding en Mimespeler verkleedkleding.

Plaats een reactie