logo blokker

Koopgids Hippie Verkleedkleding

Wat is een Hippie?

Een Hippie is een volgeling van de hippiebeweging die eind jaren 60 en begin jaren 70 van de vorige eeuw populair werd. Hippies streefden naar vrijheid en vrede en verzetten zich tegen de conservatieve waarden van de maatschappij. Ze hadden hun eigen kledingstijl waarin ze de natuur benadrukten met kleuren als paars, geel en oranje.

Waarom verkleden kinderen zich graag als Hippie?

Kinderen vinden het leuk om zich te verkleden als Hippie omdat het een kleurrijke en vrolijke uitstraling heeft. Hippies staan voor vrijheid en vrede en kinderen associëren dat graag met hun eigen persoonlijkheid. Ze vinden het leuk om op een verkleedpartij als Hippie verschijnen, omdat het een kleurrijke, originele en herkenbare stijl is.

Tips bij het aanschaffen van Hippie Verkleedkleding

Tip 1: Kies voor kleurrijke kleding

Kies kleding met kleurrijke accenten die aansluiten bij de kleuren van de hippiebeweging, zoals paars, geel en oranje. Dit helpt bij het creëren van een authentieke hippie-look.

Tip 2: Kies accessoires

Om je verkleedkleding compleet te maken, kun je accessoires zoals sieraden, hoeden, hoofdbanden en zonnebrillen toevoegen. Deze accessoires geven de look nog meer kleur en authenticiteit.

Tip 3: Kies voor comfort

Hippie verkleedkleding is bedoeld om leuk en uniek te zijn, maar het is ook belangrijk om te zorgen dat het comfortabel zit. Kies kleding die makkelijk aan te trekken is, zodat je kind zich de hele avond lekker voelt.

Conclusie

Hippie verkleedkleding is een kleurrijke en originele stijl die kinderen leuk vinden om te dragen op een verkleedpartij. Door kleurrijke kleding, accessoires en comfort te combineren, kun je een authentieke hippie-look creëren.

Bekijk ook onze tips voor Duivel verkleedkleding en Piloot verkleedkleding.

Plaats een reactie