logo blokker

Goedkope Spellen Vanaf 6 Jaar kopen mei 2024

Er zijn veel leuke spelletjes voor kinderen vanaf 6 jaar. Een paar voorbeelden zijn het klassieke spel Memory, het populaire kubb, het strategische spel Stratego, het verzamel- en puzzelspel Qwirkle, het spel Dobble met snelle reacties, het leerzame spel Settlers of Catan, het bordspellen Race to the Treasure, het kaartspel Rummy, het spannende spel Cluedo, het creatieve spellen Speelgoedfabriek en het spel Dominion. Met al deze spellen kunnen kinderen hun hand-oog coördinatie, logisch denkvermogen, strategisch denken en samenwerking verbeteren. Ook kunnen ze hun sociale vaardigheden verbeteren, zoals hun vermogen om te luisteren, samenwerken, hun emoties beheersen en respect tonen.

Tips bij het kiezen van de beste Spellen Vanaf 6 Jaar

Het kiezen van een leuk spel voor kinderen vanaf 6 jaar kan een verwarrende taak zijn. Er zijn veel verschillende spellen op de markt en het kiezen van het juiste spel kan een moeilijke beslissing zijn. In deze gids geven we u tips over wat u moet overwegen bij het kopen van een spel voor uw kind. We geven ook een lijst met voordelen voor kleuters en een lijst met spellen die leuk zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.

Kooptips

Als je een spel voor je kind wilt kopen, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Hieronder staan enkele tips waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een spel:

 • Kies een spel dat geschikt is voor de leeftijd van je kind. Er zijn veel spellen op de markt die geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Koop een spel dat de vaardigheden van je kind aanmoedigt. Kies een spel dat je kind helpt om bepaalde vaardigheden te leren, zoals rekenen, lezen, schrijven of taal.
 • Kies een spel dat gezonde concurrentie bevordert. Spellen die deelname van meerdere spelers vereisen, helpen bij het ontwikkelen van vaardigheden zoals teambuilding en samenwerking.
 • Kies een spel dat interactief is. Kies een spel dat je kind kan spelen met andere mensen of alleen. Het is ook belangrijk om een spel te kiezen dat leuk is voor je kind.

Voordelen voor Kleuters

Er zijn veel voordelen aan het spelen van spellen voor kinderen vanaf 6 jaar. Hieronder staan enkele voordelen:

 • Het kan helpen bij het verbeteren van problemenoplossende vaardigheden. Door te spelen, leren kinderen hoe ze problemen kunnen oplossen.
 • Het versterkt de sociale vaardigheden. Spellen zijn een geweldige manier om kinderen te helpen met het ontwikkelen van sociale vaardigheden.
 • Het helpt bij het verbeteren van vaardigheden die nodig zijn voor het leren. Spellen kunnen helpen bij het verbeteren van vaardigheden zoals lezen, rekenen en schrijven.
 • Het is een leuke manier om met je kinderen te spenderen. Spellen zijn een geweldige manier om met je kinderen te spelen en samen te huilen.

Spellen die leuk zijn voor Kinderen vanaf 6 jaar

Er zijn veel leuke spellen voor kinderen vanaf 6 jaar. Hieronder staan enkele spellen die leuk zijn voor kinderen vanaf 6 jaar:

 • Memory. Memory is een van de meest populaire bordspellen voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van geheugenvaardigheden.
 • Monopoly Junior. Monopoly Junior is een versimpelde versie van het beroemde bordspel Monopoly. Het is een leuk spel voor kinderen vanaf 6 jaar en helpt kinderen bij het ontwikkelen van financiële vaardigheden.
 • Lego-spellen. Lego-spellen zijn een geweldige manier om kinderen te helpen met het ontwikkelen van hun creativiteit en probleemoplossend vermogen.
 • Kaartspellen. Kaartspellen zoals Uno, Rummy en Go Fish zijn leuke spellen voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze spellen helpen kinderen bij het ontwikkelen van hun strategievaardigheden.
 • Katten en muizen. Katten en muizen is een leuk spel voor kinderen vanaf 6 jaar. Het helpt bij het ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen en de strategievaardigheden van kinderen.

Bekijk ook tips voor het kopen van Lego Schoencadeautjes en Lego Duplo Town.

Plaats een reactie