logo blokker

Goedkope LEGO Minifigures kopen mei 2024

LEGO Minifigures zijn kleine verzamelingen LEGO-personages die al sinds de jaren 70 bestaan. Deze kleine, poseerbare figuurtjes komen in verschillende sets en thema’s, variërend van ruimte-exploratie tot dinosaurussen en van verhalen uit de geschiedenis tot magische koninkrijken. LEGO Minifigures zijn gemaakt van duurzame, flexibele stukken, waardoor ze kunnen worden gebruikt om de meest creatieve verhalen en werelden te creëren. Deze figuurtjes zijn perfect voor kinderen om mee te spelen, omdat ze kunnen worden gebruikt om fantasievolle avonturen te verbeelden.

Tips bij het kiezen van de beste LEGO Minifigures

LEGO Minifigures bieden een aantal grote voordelen voor kinderen. Deze voordelen omvatten:

 • Stimuleren van de verbeelding: LEGO Minifigures kunnen worden gebruikt om verhalen en werelden te creëren die alleen in de verbeelding bestaan.
 • Ondersteunt leerervaringen: Door met LEGO Minifigures te spelen, leren kinderen over concepten zoals ruimtelijk begrip, verhaalontwikkeling, samenwerking en probleemoplossing.
 • Ontwikkelt sociale vaardigheden: Door met LEGO Minifigures te spelen, leren kinderen hoe ze samen kunnen spelen, verhalen samen kunnen creëren en hoe ze hun eigen ideeën kunnen uitdrukken.
 • Verrijkt de creatieve vaardigheden: Met LEGO Minifigures kunnen kinderen hun creatieve vaardigheden verrijken, door verschillende verhalen, werelden en personages te creëren.
 • Ontwikkelt motoriek: Door met LEGO Minifigures te spelen, leren kinderen meer over hoe ze hun lichaam kunnen bewegen, met name met hun vingers.

Waarom zijn LEGO Minifigures leuk voor kinderen?

LEGO Minifigures zijn leuk voor kinderen omdat ze kunnen worden gebruikt om verhalen, werelden en personages te creëren. Door met LEGO Minifigures te spelen, kunnen kinderen hun verbeelding gebruiken om avonturen te verbeelden waarvan ze anders alleen maar kunnen dromen.

Het spelen met LEGO Minifigures ondersteunt ook leerervaringen, zoals ruimtelijk begrip, verhaalontwikkeling, samenwerking en probleemoplossing. Ook ontwikkelen kinderen hun sociale vaardigheden door met LEGO Minifigures te spelen.

Leuke LEGO Minifigures sets

Als je op zoek bent naar leuke LEGO Minifigures sets, zijn hier enkele opties die je kunt overwegen:

 • LEGO City: Deze set bevat LEGO Minifigures die de stad verkennen.
 • LEGO Space: Deze set bevat LEGO Minifigures die de ruimte verkennen.
 • LEGO Friends: Deze set bevat LEGO Minifigures die avonturen beleven in Heartlake City.
 • LEGO Ninjago: Deze set bevat LEGO Minifigures die vechten tegen het kwaad in Ninjago City.
 • LEGO Star Wars: Deze set bevat LEGO Minifigures die klaar staan om de strijd aan te gaan in een galactische oorlog.
 • LEGO Harry Potter: Deze set bevat LEGO Minifigures die de wereld van magie en avontuur verkennen in Hogwarts.
 • LEGO Jurassic World: Deze set bevat LEGO Minifigures die klaar staan om de wereld te verkennen met dino’s.

Bekijk ook tips voor het kopen van Lego Space en Lego Brandweer.

Plaats een reactie