logo blokker

Xbox One


De Xbox One is een spelcomputer die in november 2013 gelanceerd is door Microsoft. Het is de opvolger van de Xbox 360 en is onderdeel van de zevende generatie console. De Xbox One heeft een aantal nieuwe functies en verbeterde technologie, waaronder betere grafische prestaties, een vernieuwd controller-ontwerp en een geïntegreerd Kinect-sensor voor bediening van de console met gebaren en stem. De console heeft ook een verbeterde mediafunctie waarmee games, muziek, films en tv-programma’s afgespeeld kunnen worden. Het systeem is tevens compatibel met de nieuwe Xbox Live-dienst die betere online gaming-mogelijkheden biedt.

Een Xbox One kopen

De Xbox One is een van de meest populaire spelconsoles ter wereld. Microsoft heeft een groot aantal verschillende modellen op de markt gebracht, waaruit je kunt kiezen. In deze koopgids zullen we de verschillende opties die je hebt, als je een Xbox One koopt, bekijken.

  • Allereerst moet je weten of je een Xbox One S of een Xbox One X wilt hebben. De Xbox One S is de krachtigste van de twee, met een 4K-beeldscherm en HDR-ondersteuning, terwijl de Xbox One X een veel krachtigere console heeft die veel betere prestaties oplevert. Beide consoles hebben ingebouwde wifi, Bluetooth en HDMI 2.0.
  • Daarna moet je kiezen tussen twee verschillende opslagopties: 500 GB of 1 TB. Hoe meer opslag je hebt, hoe meer games je kunt downloaden. Als je veel games hebt of een streamingdienst zoals Netflix of Spotify gebruikt, biedt de 1 TB-versie je de meeste opties.
  • Vervolgens moet je beslissen welke controller je wilt gebruiken. Er zijn twee opties voor Xbox One-controllers: de originele en de nieuwe, verbeterde controller genaamd de Elite-controller. De Elite-controller biedt meer functionaliteit en aanpasbare knoppen, wat hem ideaal maakt voor ervaren spelers.
  • Ten slotte moet je kijken naar de games die bij je console worden geleverd. Er zijn een aantal verschillende bundles met games beschikbaar, waarmee je populaire titels zoals Halo, Gears of War en Forza Horizon kunt spelen. Kijk welke games je het leukst vindt voordat je een console koopt.

Wat zijn populaire games voor de Xbox One?

Populaire games voor de Xbox One zijn onder andere Halo 5: Guardians, Minecraft, Forza Motorsport 7, Grand Theft Auto V, Call of Duty: WWII, Rocket League, PlayerUnknown’s Battlegrounds, Cuphead, Sea of Thieves, Overwatch, Mortal Kombat 11, Fallout 4 en Far Cry 5.

Samenvatting: Nu je al deze zaken hebt overwogen, ben je klaar om de juiste Xbox One voor jou te kiezen. Kies de console die het best bij je behoeften past, inclusief de juiste games en controllers, en je bent klaar om te spelen!