logo blokker

Xbox 360

De Xbox 360 is een hele populaire spelcomputer van Microsoft, die uitgebracht werd op 22 november 2005. Het is een spelcomputer die is ontwikkeld voor grafische prestaties, spelevenementen, online services, digitale media-inhoud en compatibiliteit met oudere Xbox-games. Xbox 360 ondersteunt ook streaming video, geluid en foto’s vanaf je pc of mediacenters, en ingebouwde wi-fi voor makkelijk verbinden met draadloos internet. De Xbox 360 heeft twee verschillende modellen: de Elite- en de Arcade-versie. De Elite-versie heeft een 120 GB harde schijf, HDMI-poort, verbeterde audioprestaties en een meer krachtige processor. De Arcade-versie heeft geen harde schijf, maar biedt een betaalbare optie voor mensen die alleen op zoek zijn naar een basiskost gaming console.


Stappenplan Xbox 360 kopen

 1. Kies het type Xbox 360 dat je nodig hebt. Er zijn twee soorten Xbox 360: de Xbox 360 S en de Xbox 360 E. De Xbox 360 S biedt een grotere opslagcapaciteit, hogere kwaliteit graphics en een bedrade verbinding met je thuisnetwerk, terwijl de Xbox 360 E een goedkopere optie is.
 2. Kies een opslagcapaciteit. Je kunt kiezen uit een Xbox 360 met 4GB, 250GB of 320GB. De 4GB-optie is het goedkoopst, maar heeft niet zoveel ruimte om spelletjes, films en muziek op te slaan. De 250GB-optie is een betere keuze als je veel ruimte nodig hebt voor al je media.
 3. Kies een controller. Er zijn veel verschillende controllers voor de Xbox 360. Je kunt kiezen uit de originele Xbox 360-controller, een draadloze controller, een Bluetooth-controller en een Elite-controller. Kies de controller die het beste bij je speelstijl past.
 4. Kies extra accessoires. Er zijn veel verschillende accessoires die je kunt aanschaffen voor je Xbox 360, zoals games, headsets, controllers, opladers, geheugenkaartjes en meer. Kies de accessoires die je nodig hebt om je spelervaring te verbeteren.
 5. Kies een winkel. Je kunt de Xbox 360 kopen bij een lokale winkel, maar je kunt er ook voor kiezen om hem online te kopen. Zoek naar goede aanbiedingen en vergelijk de prijzen voordat je een beslissing neemt.
 6. Bestel je Xbox 360. Zodra je je keuze hebt gemaakt, kun je de Xbox 360 bestellen. Zorg ervoor dat je de juiste informatie invoert, zoals je adres en betaalinformatie. Als je je Xbox 360 online bestelt, gebruik dan een website die geldige SSL-certificaten gebruikt om je persoonlijke gegevens te beschermen.

De Game-prestaties van deze Microsoft console

De console is uitgerust met een built-in DVD- en CD-drive, zodat je videospellen, films en muziek kunt afspelen op de Xbox 360. De console biedt ook Xbox Live, een online service waarmee je online kunt spelen met andere mensen, video’s en muziek kunt kopen en delen met anderen, en je favoriete spellen kunt downloaden. Xbox Live is het meest populaire online gaming netwerk ter wereld. Met de Xbox 360 kun je ook een breed scala aan entertainment-mogelijkheden genieten, zoals het toegang krijgen tot streaming apps zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, en nog veel meer. Er is ook een enorm assortiment aan spellen beschikbaar, waaronder exclusieve Xbox 360-games, klassiekers van vroeger en allerlei nieuwe games. In totaal hebben meer dan 1 miljard Xbox 360-consoles wereldwijd verkocht. Het is een zeer populair gameplatform, dat veel gamers aanspreekt en hun verbeelding op gang houdt.

De populairste spellen voor de Xbox 360 zijn:

 1. Halo 3
 2. Call of Duty: Modern Warfare 2
 3. Grand Theft Auto IV
 4. Gears of War 2
 5. Madden NFL 09
 6. Left 4 Dead 2
 7. Forza Motorsport 3
 8. Fable II
 9. BioShock
 10. Battlefield: Bad Company 2